Zwarte thee is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Senensis. Deze variant is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene, en oolong-variëteiten. Het is in het algemeen sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.
English breakfast - 100 gr
English breakfast - 100 gr
De naam van de thee heeft niets te maken met de oorsprong. Het is vaak een theemelange uit de voormalige Britse koloniën. Door de sterke, volle smaak is het een populaire ontbijtthee. Een pittige thee die goed met melk en suiker kan gedronken worden.
Earl Grey - 100 gr.
Earl Grey - 100 gr.
Een typisch Engelse thee. Aan de thee wordt wat olie van bergamot (een citrusplant) toegevoegd waardoor het zijn typische smaak krijgt
Four Seasons - 100 gr
Four Seasons - 100 gr
Ceylonthee met sinaasappel, rozenblaadjes, citroen, mango en korenbloem
Amarettothee - 100 gr.
Lapsang Souchon - 100 gr
Lapsang Souchon - 100 gr
Een grove Chinese thee met een sterk uitgesproken karakter. De thee wordt langzaam gedroogd boven houtvuur waardoor je de uitgesproken rookachtige smaak krijgt.
Lentekriebels - 100 gr
Lentekriebels - 100 gr
Mengeling van darjeeling, lotus, lychee, rozenblaadjes, jasmijnbloemen & lavendel
De 'Grand Cru' onder de theesoorten. De eerste fijnpluk(First Flush) van het nieuwe seizoen na da moessonregen. Een groenig blad dat een scherp geurige thee geeft met een uitgesproken smaak.
Lotus thee 100 gr.
Pu Erh thee 100 gr.
Pu Erh thee 100 gr.
Wordt ook 'gezondheidsthee' genoemd afkomstig uit China (Yunnan). De theebladeren worden bij een bepaalde temperatuur een aantal weken gefermenteerd. Daardoor ontstaan substanties die slankmakend en zuiverend zouden zijn. Bij dagelijks gebruik heeft deze thee een heilzame werking op het lichaam en de natuurlijke weerstand. Een zeer uitgesproken speciale smaak